Elektrisch ontharen

Wat is elektrisch ontharen?
Met elektrisch ontharen worden storende haartjes op het gezicht of op het lichaam definitief verwijderd. De behandeling is niet geheel pijnloos. Wel kan het apparaat zo worden ingesteld dat het voor iedereen vol te houden is. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot plusminus anderhalf jaar. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid haren en de grootte van het te behandelen gebied. Met elektrisch ontharen kunnen alle haren verwijderd worden. Zelfs blonde of grijzen haren.

Voor de behandeling
Vier weken voor de eerste behandeling en tussen de behandelingen in mag u alleen het zichtbare gedeelte van de haren weghalen (knippen of scheren). U mag de haren niet uittrekken (harsen, epileren, touwtjes techniek).

Tijdens de behandeling
Bij de blend methode wordt er gewerkt met zowel gelijkstroom als hoogfrequente wisselstroom. Er wordt een dun naaldje langs de haar af in de huid gebracht tot de naald het einde van het haarzakje heeft bereikt. Door middel van een kleine stroomstoot wordt de haarwortel verhit. De haar laat los en door de warmteontwikkeling wordt het haarzakje vernietigd. Hierna wordt alleen nog maar stroom gegeven met gelijkstroom zodat de eiwitten in het haarzakje stollen waarna de haar uit de huid wordt gehaald. Er kan nu geen nieuwe haar meer uit het haarzakje groeien. Deze methode is het minst pijnlijke.

Bij de diathermie methode wordt er gewerkt met hoogfrequente wisselstroom. Er wordt een dun naaldje langs de haar af in de huid gebracht tot de naald het einde van het haarzakje heeft bereikt. Aan het uiteinde van de naald ontstaat een grote stroomdichtheid waardoor een flinke warmte ontwikkeling optreed en hierdoor vindt coagulatie plaats. Niet alleen de eiwitten van de haarpapil worden gecoaguleerd maar ook de haarvaatjes die de haarwortel van voeding voorzien. Er kan na het vernietigen van de haarpapil geen nieuwe haar ontstaan. Deze methode is iets pijnlijker dan de blend methode.

Na de behandeling
Het gebied waar de behandeling heeft plaatsgevonden kan enigszins rood en gezwollen uitzien. Mogelijk ontstaan wat korstjes. U mag niet aan de korstjes krabben. Soms kan de huid wat schilferen of kan er hypo/hyper pigmentatie optreden. Over het algemeen verminderen deze kleurverschillen na verloop van tijd. In zeldzame gevallen zijn de kleurverschillen blijvend. De huid is na een behandeling extra kwetsbaar. Dit betekend dat u de eerste 48 uur goed moet oppassen met zonlicht, zonnebank, sauna en heet douchen. Tot 4 weken na de behandeling moet de huid in de buitenlucht extra beschermd worden met een hoge zonnefactor.

Contra indicaties
Elektrisch ontharen kent een aantal contra-indicaties zoals zwangerschap, epilepsie, een pacemaker of ICD, zenuwpijnen en infecties.

Vergoeding
Wanneer er sprake is van overbeharing in het gezicht dan kunnen de kosten eventueel (deels) vergoed worden door uw zorgverzekering. Raadpleeg uw zorgverzekering voor uw voorwaarde. Pure & Natural is aangesloten bij branche organisatie Anbos. Wij hebben alle diploma’s is huis en voldoen aan alle eisen die de zorgverzekeraars stellen met betrekking tot vergoedingen.

Tarieven
15 minuten €26,00
30 minuten €43,50

Intake gesprek
Voorafgaande aan de behandeling vindt altijd een intake gesprek plaats. Voor het beste resultaat bespreken we de beste behandelmethode en stellen we samen een behandelplan vast. Ook krijgt u een brochure met alle informatie over de behandeling mee naar huis.
Heeft u vragen of wilt u graag meer uitleg krijgen over de behandeling. Neem dan contact met ons op en we voorzien u graag van alle informatie.